Google Adsense pin kodu Google’ın Adsense yayıncısının gerçek bir kişi olduğunu doğrulamak amacıyla posta yoluyla bir kartpostal şeklinde göndermiş olduğu bir koddur. Tecrübelerime göre 20-25 gün içerisinde elinize ulaşan bu kodu Adsense panelinizdeki ilgili bölüme girerek Adsense ödeme doğrulamasını gerçekleştirebilirsiniz.

Adsense ile çalışmaya başlayan kişilerin en çok karşılaştıkları sorun daha doğrusu sorun değil ama aceleden dolayı araştırdıkları konuların başında pin kodunu ne zaman isteyecekleridir. Pin kodunuzu isteyeceğini alan hesabınız 10 doları geçtikten 3-4 gün sonra ekrana yansıyacaktır. Yani 10 doları geçtiğiniz gün neden pin kodu ekranı gelmedi diye telaşa düşmenize hiç gerek yok.

Bunların dışında bahsetmek istediğim bir diğer nokta pin kodunu 3 kere isteme hakkınızın olduğudur. Bu sebeple dikkat etmeniz en önemli nokta adres bilgilerinizin eksiksiz ve bu noktaya çok dikkat edin Türkçe karakter içermeden yazılmış olması gerekir. Tecrübelerim Türkçe karakter ile yazılan adres bilgilerinde çoğunlukla sorun çıktığı yönünde.

Son olarak pin kodunuzu oluşturulduğu tarihten itibaren 6 ay içerisinde girmeniz gerekmektedir. Eğer pin kodunuzu 4 ay içerisinde girmezseniz sitenizde yayınlamış olduğunuz reklamlar genel hizmet reklamlarına dönüşmekte ve 6.ayın sonunda hala girmediyseniz de hesabınız kapatılıp o güne kadar yayınlamış olduğunuz reklamların bedeli Adwords yayıncılarına geri iade edilmektedir.
Sonraki Makale
Bu son yazımız.
Önceki Makale
Önceki Kayıt

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.

Site Mühendisi


Ücretsiz Hosting
 
Top