Hepimiz biliyoruz ki SEO oldukça fazla kafa karıştıran , tarifi belkide kişiden kişiye değişen Google optimizasyonlarımızda kullandığımız bir işlevdir. Bugün de sizlere belki ufak ama işinize mutlaka yarayabilecek , eksiklerinizi Google'de görmenizi sağlayacak maddeler sıralayacağım.

Maddeleri şöyle bir gözünüzden geçirin ki Google Optimizasyonlarınızda , SEO yöntemlerinizde neler yaptığınızı bir düşünün , eksiğinizi fazlanızı test etmiş olun.




  • Resim ve Flash içerikler : Şunu öncelikle bilmeliyiz Google resim ve flash içerikleri okuyamaz , yani indexleyemez ne olduğunu bile bilemez. Photoshop'dan HTML'ye dökme işlerde genellikle yazılar resim halinde kaydedilir , optimizasyonda büyük oranda sıkıntılar yaşarsınız. Siz siz olun flash ve resim içeriklerinden oldukça uzak durmaya çalışın , en olmadı resme etiket ekleyin ki ne olduğu bilinsin.
  • Sitemap : Hangi forum , blog scriptini veya kodlamayı kullandığınız mühim değil mutlaka Sitemap olaylarını araştırın scriptinize göre veya kendinize göre yapın. Sitemaplar Google'a Optimizasyonda yol göstericiliği yapar gerekirse yolladığınızda kelimede sizi yükseltir. www.google.com/webmaster alanından sitemaplarınızı gönderebilirsiniz , bilmiyorsanız araştırın.
  • Robots.txt olayından haberdar mısınız ? : Robots dosyaları txt halinde yeni not defterinde belirtilir nerenin indexlenip nerenin indexlenmeyeceğine dair Google oradan bilgi alır. Yani o not defterinde dersinizki benim admincp alanım şurasıdır burayı indexlene indexim burasıdır burayı indexle. Wordpress vs. kullanıyorsanız Google'a " Wordpress robots.txt " gibi şeyler yazarsanız bulabilirsiniz.
  • Site hızınıza dikkat ettiniz mi ? : Bir blog olsa bile sitenin hızı oldukça önemlidir. Blogspot kullanıyorsanız herhangi bir problem yok ama kendi sunucunuzda veya başkasının sunucusunda barınıyorsanız şu analiz araçlarından bir test edin bakalım sitenizin hızı 70-75'in üzerinde mi ? Üzerindeyse herhangi bir problem yok. Bu arada sunucunuz hızlı ama site yavaş açılıyorsa anasayfada alt sayfalarda çok büyük formatlı resim bulundurmamaya bakmalısınız.
  • Özgün yazı : Buna bazıları önemli der bazıları Pagerank , SEO yöntemlerinde bu etkisizdir der ama benim için belkide en önemli olaydır. Yazılarınız özgün olsun , olmasa bile başlıklarını değiştirin veya alıntı içeriğiniz özgün içeriğin üstüne geçmesin.
  • Backlink alıyor musunuz ? : Backlink almaya Google tarafından PRsi yüksek sitelerden link almaya bakın ki google sizdeki değeri fark etsin. Nasıl bizim amcalarımız , dayılarımız bize sahip çıkıyorsa SEO'dada bize backlink atan siteler amcalarımız dayılarımız gibidir , bu benim yeğenim kılına zarar gelmesin der :) Eğer backlink almaya vs. paranız yetmiyorsa karşılıklı link değişimi , sponsor alan değişimi yapabilirsiniz.
  • Güncellik : Güncelliğe önem vermelisiniz , yani örneğin kişisel bir blog yazıyorsunuz forumlarda bu zaten problem olmaz özellikle tutmuş bir forumsa ama blogunuzla aranızı çok açmayın , üst üste alıntı içerik paylaşım çıkıp gidip de kendinizi ben blogla aramı 30 gündür açmıyorum demeyin. Sağlam içerik paylaşın belkide 10 günde bir paylaşın.
  • Site reklamları : Siteniz için reklam verin. Bu işlemler kişiden kişiye değişir ama ben bloglarla aranızda bir bağ kurup o şekilde işlev görün derim , paranızı sağa sola saçmayın. En iyi blog yarışması yapın onlar kendi bloglarında zaten size link bırakacaktır. Hep akıl zeka taktikleridir bunlar :)
  • İmleme : İmleme dediğimiz , yorumlama dediğimiz bazı olaylar var. Bunlara genelde yabancılar pek önem vermez Türkler verir ama yinede yapın derim. Başka bloglara yorumlar atın altına kendi sitenizin linkini bırakın. Tıklansın diye değil Google amca sizi görsün diye :)
  • Sosyal Ağlar : Sosyal ağlar ile iç içe olun. Girmeseniz bile son konularınızın paylaşılması için RSS kullanın. İnsanlar tıklayabilir , google o sayfayı indexleyebilir.

Ücretsiz Hosting
 
Top