Genelde forum ve blog işleri karşılaştırıldığında , forum işlerinin biraz daha sıkıntılı olduğu ama blog sitelerinden 1 kazanılacakken forumdan 5 kazanıldığı öngörülür. 2013 yılına göre konuşacak olursak forumların genelde artık insanların tamamiyle sohbet etmek için girmediği , sadece oyun hile indirecekse oyun hile için , veya webmaster forumu ihtiyacı olanlar sadece yardım etmek için sadece bir kısmı sohbet etmek için forumlara girerler. Buradaki ana etken Sosyal Medya yani Facebook , Twitter gibi işlemlerin hayatımızda herşeyden daha fazla yer kaplaması olarak öngörülüyor. Türkiye’deki en büyük forumların bu Sosyal medya olaylarından sonra biraz daha duraksaması , her forum yöneticisinin veya ekiplerinin işlemlerini biraz daha sohbet yönünden çok bilgi ve dayanışma ortamına dökmesine sebep oluyor.

İnternet sitelerinden , bloglardan veya forumlardan para kazanmak herşeyden önce site yöneticisinin kendi politikasına bakar. CHIP dergisinin bir verdiği örnek vardır ya ” Eskiden pazarda limon satmak ek gelirdi , şimdi internet sitesi açıp ek bilgilerini insanların oraya dökmesi ek gelir haline geldi ” diyerekten , aslında bu durum da aynen öyle. İnternet aleminde para kazanmak , deyim yerindeyse ekmeğini taştan çıkarmak her manasıyla mümkün ama tabiki bunlar için yapmamız gerekenler , ve daha çok kazanmak için bazı geliştirmeler yapmamız gerekecek. SosyoSultan olarak sizlere herşeyi en baştan , sıfırdan nasıl anlatılabileceğini , belirli maddeler halinde açıklayacağız. Bu açıklamaları dikkatlice okuyup , hatta bazı kısımlarını kendinize not şeklinde almak , belkide ufacık bir eklenti kuracağınız veya kurduğunuz forumun reklam işlerini anında tetikleyecek ve hızlandıracaktır.

Özet geçmek gerekirse , Forum sitelerinden para kazanılabilir mi ? Evet kazanılabilir.
  • Projenizi sadece para odaklı yapmayın !
  • Giderlerinizi maksimum derecede az tutmaya çalışın
  • Sabit bir reklam firmasıyla anlaşmada kalın
  • Banner reklam satışı yapmaktan çekinmeyin
  • Birikim yapıyor musunuz ?
Projenizi sadece para odaklı yapmayın !

Bu olay herşeyin başlangıcı. %100 insanları rahatsız edecek derecedeki bir foruma insanları bağlayamazsınız , dolayısıyla aktif bir mesaj döngüsü forumunuzda oluşmadığından reklam alımlarında hayli zorlanırsınız. Eğer bir reklam almak istiyorsanız herşeyi reklamveren kafasından düşünmeniz , empati yapmanız gerekmektedir. Bu tür konularda tanıtım konunuzdan , reklam konularınız bile düzenli olmak zorunda. Forumdaki reklam alanı yerleşimlerini hep aynı tutup belirli bir taslak yerleştirmeniz , hatta reklam alanlarına kendinizin bir takım yorumlarınızı katmanız reklam alımınıza fazlasıyla fayda sağlayacaktır. Gelir gider döngüsünü herzaman bilin , istatistikler hep gözünüzün önünde olsun , ona göre reklam alanlarını fiyatlandırın.

Giderlerinizi maksimum derecede az tutmaya çalışın

Özellikle forum sistemlerindeki , büyüdükçe en büyük sorun hosting firmasından olmaya başlar. Bu tür işler herkesi rahatsız eder , hatta tanınmış bir forum yazılımı kullanıyorsanız bile bu yazılım sunucunuzda sorun çıkarabilir belkide çözümü için hosting firmanız sizinle ilgilenmeyebilir. Giderleri maksimum derecede az tutmaya çalışın derken , kendinize en ucuz en yararlı ve size en doğru şekilde yardımcı olabilecek bir hosting firmasını seçmelisiniz. Bunun dışında eğer forumunuzun maddi olarak , emek dışında bir gideri yoksa sık sık yedek almanızda fayda vardır. Eğer hosting firmaları hakkında pek bir bilgiye sahip değilseniz size ucuz ve kaliteli bir hosting firması önerebilirim ; www.host.net.tr

Sabit bir reklam firmasıyla anlaşmada kalın

Mutlaka ve mutlaka sabit banner alımlarını almadan önce sabit bir reklam firmasıyla anlaşmada kalın. Buradaki yazımızdan anlaşabileceğiniz reklam şirketlerine gerekli başvuruları , kriterlere göre gönderebilirsiniz. Burada bilmeniz gereken en büyük etken Google Adsense ile diğer reklam firmalarının arasında fiyatlandırma bakımından uçurum olduğu. Google Adsense forum sitelerine reklamları asla ve asla kabul etmez , eğer birGoogle Adsense alma yöntemi arıyorsanız buraya tıklayın.

Banner reklam satışı yapmaktan çekinmeyin

Siteniz alt tabanlı henüz küçük bile olsa o siteye reklam satışı yapmaktan , webmaster forumlarına reklam konuları açmaktan çekinmeyin. Fakat buradaki dikkat etmeniz gereken ana etken bu reklam alımlarını forum aktif iken ve konuları çok düzgün bir şekilde açmanız. Eğer reklam konusu açmaya herhangi bir şekilde bir tecrübe edinmediyseniz forumların bölüm şablonlarından veyahut forumdaki reklam konularından örnekler alın. Reklam Alım & Satım işlemlerinizi şu forumlar üzerinden yapabilirsiniz ; Birikim yapıyor musunuz ?

Geldik en önemli kısıma. Eğer ileriye biraz daha parlak gözlerle ve projenize biraz daha umutla bakmak istiyorsanız ” herşey çok güzel olacak ” sözleriyle hareket etmek istiyorsanız mutlaka ve mutlaka birikim yapmalısınız. Buradaki ana etken 100 TL gelirse 10 veya 20 Tl’sini kenara koyayım bari olayı değildir. Forumların gelirleri sürekli farklı olduğundan ( reklam alanlarına göre ) gelen paranın herzaman % miktarına göre kenara birikimini yapmalısınız. Yani 100 TL geliyorsa %20′sini kenara koyabilirsiniz , 10 TL bile gelse %20 bazında hesaplanıp birikim yapılmalıdır.


Forumlardan para kazanılabilir mi , forumlardan nasıl para kazanırım ile ilgili ibarelerin açıklaması elbetteki çok çok daha uzun sürebilir. Buradaki ana etken mantığı anlayıp , kendi işimizi kendimiz yapabileceği düzeye gelmek. Eğer herhangi bir sorunda bir bilene danışmak yerine Google Amca’dan araştırmalarınızı yapıp , kendiniz çözmeye çalışıyorsanız zaten araştırma ruhu olan bir kişiliğe sahipsinizdir. Forumlardaki reklam alanlarında başarılı olabilmek istiyorsanız mutlaka ve mutlaka sadece gelirden ziyade gideri de dengede tutmaya çalışın.

Alıntıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.

Site Mühendisi


Ücretsiz Hosting
 
Top