Site Mühendisi takipçileri,
bu komuzda herkes için büyük bir sorun olan site ismi.Kafanızda proje var Fakat sitenin ismini mi bilmiyorsunuz ? Site Mühendisi sayesinde bu sorunu ortadan kaldıracağız.İlk önce sitenizin uzantısı ne olacak ona bir karar verin. Yani demek istediğim siteniz .com-.net-.org veya başka uzantılar mı olacak buna bir karar verin.Bir isim bulursunuz.O isimi başka birisi daha önce almış olur.Uzantımıza karar verdikten sonra sıra sitenin ismine geldi.Biz .com'u baz alarak örnekler vericez.

Bazı kişilerde şöyle bir sorunu vardır.Mesela rakip sitelerin isimlerine benzer bir site açma çabasındasınız.Yani Mesela WebSultan webmaster sitesi.Sultan kelimesi birçok isime gelebilir.Sitenizin içeriği oyun haberleri mmo sitesi mi? sultanmmo.com güzel bir uyum oldu.Fakat herşeyin başına yada sonuna gelemez.KodSultan gayet uyumlu mantıklı biri isim olmasına rağmen her kelimeye gelmeyebilir.Demek istediğim marka isimler çok daha tutuluyor.Vip Cin gayet şık bir isim.Herşeyden önemlisi sitenin içeriği ile sitenin ismini uyumlu olması şart. facebook ilk kurulduğunda thefacebook.com olarak faaliyet göstermişti.Sonra facebook.com oldu.

Site Mühendisi ekibi olarak sizlere yardımcı olmak için bu konuyu hazırladım.Yorum olarak:
Sitenin İçeriği:
Sitenin Alan adı(.com):
bunları yorum oalrak belirtirseniz sizlere sitenizin ismini bulmanızda yardımcı olucaz.Ayrıca Site Mühendisi sayfamızdan mesaj ile bize ulaşabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Sitenin İçeriği: portal
    Sitenin Alan adı(.com): - daha alınmadı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burda içerikten kastımız sitenizde ne tür paylaşımlar yapacağınız.Mesela oyun hileleri paylaşımı mı ? teknoloji haberleri paylaşımı mı ? Sitenizi türünü verirseniz size daha iyi yardımcı olurum.Ayrıca isminizide girerseniz çok iyi olur.

      Sil

YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.

Site Mühendisi


Ücretsiz Hosting
 
Top