Son zamanlarda bloglar ile birlikte çok rağbet gören site türlerinden biride forumlar oldu her ne kadar bloglara nazaran daha masraflıda olsalar ginede ne hikmetse forumlara daha çok ilgi var.Bende bu forum sevdalısı arkadaşlara ufak tavsiyelerde bulunmak istedim.



1.Temanız Özgün Olsun
Bu madde çok önemli özellikle forumunuza yeni üyeler kazandıracak bir madde.Başka bir site ile aynı temayı kullanmanız üyeleri forumunuzdan uzaklaştıracak bir nevi onların gözünde sitenizi kopya site durumuna düşürecektir.Özellikle sizinle aynı konuları işleyen forumlar ile aynı temayı kullanmaktan kaçının.Kullandığınız scripti kendi default teması ile başlayın zamanla renk değiştirerek butonları değiştirerek geliştirirsiniz zaten.

2.Seo eklentisi kurun
Google seo eklentisi kullanan forumları sever bunu unutmayın.Size VBulletin ve Mybb nin seo eklentilerinden bahsetmek istiyorum ;
VBulletin Eklentileri ;
VBSEO : VBulletin’de bulunan en etkili seo eklentisidir , bu seo sisteminde istediğiniz tüm ayarları yapabilmekle beraber sitemap generator eklentisi ile Google’a sitemap gönderebilir , açılan konularda daha üst sıralarda çıkabilirsiniz. Ücretlidir , Türkiye veya Dünya devi tüm VBulletin forumlar VBSEO kullanır.
TFSEO : VBulletin’in ücretsiz SEO sağlayan eklentilerindendir. Piyasada VBulletin sürümünüze göre bu eklentiyi bulabilirsiniz. En iyi VBulletin için ücretsiz SEO programı olarak söylenebilir.
Mybb Eklentileri ;
MyBB SEO : MyBB SEO şuan için dünyada bilinmemekle beraber Türkiye’de tek bir sistem ile bulunmaktadır. VBulletin VBSEO’ya benzer ve ücretsizdir. MyBB Destek sitelerinden bu SEO sistemine rastlayabilirsiniz , fakat sitemap özelliği yoktur.

3 .Yetkili Alımları
Bu konuda aceleci davranmamanızı tavsiye ederim.Boşuna dememişler acele işe şeytan karışır diye önce yetkili alacağınız kişileri iyice tanıyın dili kullanışına,saygısına dikkat edin.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.

Site Mühendisi


Ücretsiz Hosting
 
Top