Blog yazmak, büyük sabır ve azim isteyen bir iştir. Sizi takip eden insanlara sürekli faydalı ve yeni şeyler sunabilmek hiç kolay olmayacaktır. İşte bu noktada dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var. Günümüzde blog yazarları çok fazla arttı ve birçok blog yazarı blog yazmayı bilmiyor.Blog yazmanın bazı incelikleri ve püf noktaları vardır.


Blog yazarken bunlara dikkat edin: 

  1. Yazılarınızı yazarken samimi, içten ve sıcakkanlı olun. Yorumlara cevap verin. Yazılarınızda rahat olmanız hem okuyucuyu sıkmayacaktır hem de sizin bu işten zevk almanızı sağlayacaktır. Tabi bunun da bokunu çıkarmayın. – Bu cümleyi bu kadar rahat olmamanız için yazdım. Rahatlığın da bir sınırı var ama değil mi? 
  2. Yazdığınız konuya sadık kalın. Mesela yemek tarifleriyle ilgili bir blog yazarken aynı blogda Iphone 5 ‘in çıkış tarihiyle ilgili bir yazı yazmanız yeterince garip olacaktır.
  3. Blogunuzun tasarımına dikkat edin ve özen gösterin. Blogunuza giren insanlara ferah bir ortam sunun, gereksiz ve alakasız resimlerden kaçının, kullandığınız yazı tiplerini iyi seçin. Tasarımınız açık, sade ve kolay ulaşılabilir olsun. Unutmayın, ilk izlenim çok önemlidir.
  4. Özgün olun! Yazılarınız kopyala-yapıştır olmasın. İnternet dünyasının sizin kopya yazılarınıza ihtiyacı yok. İnsanlara ne kadar çok şey katabiliyorsanız o kadar da rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz. 20 kopya yazıdansa, 1 adet size ait, özgün yazı daha iyidir.
  5. Dürüst ve güvenilir olun. Eğer insanların bilmediği bir konuda onlara bilgi veriyorsanız, atıp tutmayınız. Bu sizin güvenilirliğinizi arttıracaktır, samimiyetin yanında güvenilir olmak da çok önemlidir.
  6. Çok kısa ve çok uzun yazılar yazmayın. Yazdığınız yazılar çok uzun olursa hem siz sıkılırsınız hem de okuyanları sıkarsınız. Çok kısa yazmanız da zararınıza olacaktır. Bu sefer de insanlarda özenmediğinize dair izlenim bırakırsınız.
  7. Yazılarınızdaki paragraflar akıcı ve bağlantılı olsun. Dikkat etmeniz gereken en önemli maddelerden biridir. Yani insanlar “Ne diyo lan bu?” demesin. Giriş, gelişme ve sonuç kısımlarını iyi bağlayın, kopukluk olmasın. Böylece okuyucuyu yazıya bağlayabilirsiniz.
  8. Rakiplerinizi takip edin.  Sizinle aynı konuda yazan insanları takip edin, fikir alışverişinde bulunun. Bu hem eksiklerinizi görmenizi sağlayacaktır hem de sürekli aynı şeyleri yazmanın dışına çıkmanızı sağlayacaktır.
  9. Dilinizi iyi kullanın, gereksiz kelimelerden kaçının. Yazılarınız anlaşılır ve okuyucu tarafından hemen kavranılabilir şekilde olsun. Türkçenin kurallarına dikkat edin, bu insanların gözünde sizi daha ciddi biri yapacaktır.
  10. Eski yazılarınızı gözden geçirin, hatalarınızı tekrarlamayın, eleştirileri kabul edin. Blog yazarken dikkat etmeniz gereken en önemli madde budur. Kendinize “Nerde hata yapıyorum?” ve “Yanlışlarım neler?” gibi sorular sorun. Tespit ettiğiniz hataları düzeltin ve bir daha yapmayın. Bu kendinizi geliştirmenizi sağlayacaktır. Eğer yazılarınızın kalitesini arttırmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli madde budur.
  11. Blogu sahiplenin, kimseye kaptırmayın! :) Unutmayın burası sizin krallığınız, siz ne derseniz o olur. İpleri kimsenin eline vermeyin, kimseye özenmeyin. Kendiniz olun ve sizi yıldırmaya yönelik sözlere kulak asmayın.
Blog yazarken bunlara dikkat edin. Emin olun, başaracaksınız.

0 yorum:

Yorum Gönder

YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ.

Site Mühendisi


Ücretsiz Hosting
 
Top